ДУШАН ХАЏИЋ

18. авг 1986.

Удружење је основао уз велику подршку своје супруге, која му је помагала у изради витешке опреме, шивењу одеће и шатора, осликавању штитова. "Маштао сам да ће неко некада у мом граду организовати витешки фестивал попут оних које сам раније виђао, а онда се десило да уз помоћ блиских пријатеља, људи из Туристичке организације Ниш и општине Црвени Крст, и сам постанем организатор фестивала." Душан се нада да ће фестивал "Заштитници тврђаве" постати препознатљив фестивал средњевековне културе, који ће посећивати витешке дружине са свих крајева света.

slika_dusan_hadzic
slika_nikola_brkic

НИКОЛА БРКИЋ

27. мар 1989.

"Одувек сам био заљубљеник у античку и средњевековну културу. Када сам на витешком фестивалу у Нишу чуо за "Змајеву гриву", прикључио сам се дружини. Определио сам се за изучавање технике израде оклопа како би у будућности дао што већи допринос дружини на пољу израде средњевековних аутентичних оклопа." Осим оклопарством, Никола се бави израдом дрвених предмета из средњег века. Верује да ће дружина наставити да промовише средњевековну културу и начин живота српских витезова.

МИЛОШ СТОЈАНОВИЋ

07. нов 1982.

Приступио је витешкој дружини са намером да да обогати своје знање о средњевековном начину живота и доживи авантуре својствене давним временима. "Бити део Витешке дружине је невероватно искуство и узбудљив хоби, јер вам омогућава да доживите нешто несвакидашње, потпуно другачије од онога што данашњица има да понуди." С обзиром да вешто рукује мачем, у дружини је задужен за припрему нових чланова дружине за витешки мегдан и осмишљавање кореографије у борбама.

slika_milos_stojanovic
slika_dusan

МИЛАН МИТИЋ

05. феб 1982.

Изучавајући средњевековни начин одевања, Милан је одлучио да се бави израдом верижњача, обуће и свега што је потребно за опремање једног средњевековног витеза. Милан је и врсни познавалац спортског стреличарства и средњевековних техника израде лука и стреле. Сликарством се бави дуги низ година, осликавајући иконе.